vrijdag 19 december 2008

Inspiratieloos

Remco wees me er de afgelopen week fijntjes op dat ik in mijn eerste blog had geschreven dat ik minstens één keer in de twee weken wat zou schrijven. Allereerst was ik natuurlijk blij met het feit dat iemand in ieder geval trouw mijn blogs bij houdt. En vervolgens heb ik bijna een week lang zitten piekeren waarover ik zou gaan schrijven. Om er nu, aan het eind van de week, achter te komen dat het meest voor de hand liggende onderwerp “Inspiratieloos” is.

Want ik heb het gevoel dat het mijn huidige gemoedstoestand het best weergeeft. Gelukkig kan ik zeggen dat het niet zo is dat ik geen ideeën meer heb, sterker nog, mijn hoofd zit ermee vast. En niet alleen met ideeën trouwens, ook met verkoudheid. Dit laatste heeft sowieso met de tijd van het jaar te maken. Zoals sommigen van jullie weten reis ik met de trein naar Driebergen. En in deze koude dagen is dat geen pretje, op elkaar gepakt zitten in een volle trein met allemaal hoestende en proestende mensen naast, achter en tegenover je. Ik kan jullie vertellen dat ik nu zelf zo’n hoestend en proestend persoon ben geworden…*

Maar heeft het volle hoofd en de inspiratieloosheid nou ook te maken met de tijd van het jaar? Ik moet jullie zeggen dat ik denk van wel. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat een tijdje vakantie wel lekker zou zijn (nog maar een paar dagen!), maar ook met het terugblikken. Want in december kijk je terug op het voorbije jaar. En als ik terugkijk zie ik wat er allemaal is gebeurd en ik moet zeggen dat dit nauwelijks te bevatten is.

Al vanaf ik een jaar of achttien ben, en mijn carrière als apachepiloot in duigen zag vallen bij één van de laatste tests, heb ik gezegd dat ik wel lobbyist zou willen worden. Probleem was alleen dat ik de vraag niet kon beantwoorden hoe ik dit zou kunnen worden. Totdat Joep Thönissen mij in januari van dit jaar vroeg om politiek Den Haag maar wat meer in de gaten te houden voor RECRON. En sindsdien is het soms gestaag, maar vaak erg snel gegaan. Een bouwvergunningvrijstelling voor stacaravans in de wet, bezoeken met kamerleden en de staatssecretaris, een nieuwe toerismebrief voor binnenlands toerisme en de aanpak van regeldruk speciaal voor de regels waarmee jullie te maken hebben. Misschien vermoei ik jullie met het rijtje, maar ik moet eerlijk bekennen dat het bij mij nog altijd wat onwerkelijk overkomt als ik zie dat ik me hiermee bezig heb mogen houden.

En het wordt alleen maar beter. Na teruggeblikt te hebben (dat blijf ik nog even tevreden doen tot 1 januari) en wat uitgerust te zijn, gaan al die ideeen die nu in mijn hoofd samenklonteren weer leven. En ik krijg de kans om mij nog meer dan het afgelopen jaar in te zetten voor RECRON in het Haagsche. December is immers ook de maand van de nieuwe afspraken over contracten en gelukkig is mijn contract wat uitgebreid, waardoor ik mij vier dagen in kan zetten. In de andere dag houd ik mij bezig met de laatste loodjes van mijn studie, maar als het een beetje mee zit gaat ook dit over RECRON zaken.

Nu ik dit heb opgeschreven besef ik ineens dat ik boordevol inspiratie zit en bijna niet kan wachten op het nieuwe jaar. Ik hoop dat jullie hetzelfde idee hebben en dat we elkaar ook kunnen helpen! Jullie hebben als het goed is mijn nummer en emailadres, maar hierbij geef ik het toch nog maar even. Heb je iets voor me bel me dan op 06- 20 40 28 52 of mail me op prinsen@recron.nl! Alvast goede kerstdagen en een heel inspiratievol Nieuwjaar!

Groets! Olaf

* Het is zelfs zo erg dat ik nu aan het kijken ben naar een auto. Tot nu toe bewoog ik mij vooral voort via de trein, met mijn motor of soms in een geleend brik (zoals die van Jappe), maar ik moet er nu toch maar een keer aan geloven. Mocht iemand nog een leuke kever voor weinig weten, dan hoor ik het graag….

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuke blog. Jammer dat het alweer meer dan twee weken geleden is ;-). Maar vooruit de vakantie/feestdagen zaten er tussen...Ik wacht nog even rustig op de volgende!

Groets,
Marike