dinsdag 1 september 2009

Mijn verslaving...

"Wacht even, ik twitter even dat we in vergadering zitten". Nadat ik dit gezegd heb, zie ik verbaasde blikken om me heen van Jappe, Marinka, Jeske, ach, eigenlijk van het hele RJC bestuur. Intussen tik ik op mijn telefoon "Nu vergadering #rjc, nog input leden?". Net zoals de vorige keer komt er geen input, maar de aanhouder wint hou ik mijzelf voor.

"Ik ben Olaf en ik ben een twitteraar". Het klinkt als een verklaring van een alcoholist bij de AA, maar twitteren is dan ook een verslaving. Het gebeurt te vaak dat ik mijn telefoon 's avonds pas wegleg nadat mijn vriendin me met een keukenmes heeft bedreigd (of iets dergelijks). Er zijn maar weinig mensen die het snappen en omdat ik het niet kon uitleggen tijdens de laatste vergadering, vroeg het RJC bestuur mij eens wat te bloggen over Twitter (al denk ik nu dat het was om van het gezeur af te zijn).

Twitter is net zoals bier drinken, in het begin is het niks aan. Nadat je een account hebt aangemaakt zoek je eerst een paar vrienden op die waarschijnlijk ook net begonnen zijn met twitteren en de eerste dagen laat je elkaar precies weten wanneer wie zijn tanden flost. Ik hield het dan ook niet lang vol, omdat Twitter precies voldeed aan mijn clichébeeld.

Maar ons aller Wim bracht me weer aan het twitteren door de hele wereld te wijzen op mijn inactieve account. Ik wijzigde mijn koers radicaal en heb het niet langer over tanden flossen, maar alleen nog over dingen die ertoe doen (vind ik). Daarnaast heb ik interessante mensen opgezocht die twitteren en heb ik mij geabonneerd op newsfeeds. En dan blijkt twitteren ineens nuttig. Want in plaats van alle sites af te moeten struinen, krijg ik informatie in één oogopslag op het moment van plaatsing. En als ik het echt interessant vind, klik ik door. Daarnaast weet ik wie in mijn netwerk waarmee bezig is en kan ik ze aanschieten wanneer het nodig is.

Ik ben dus niet zo gek als de rest van het RJC bestuur denkt. Zij zijn gek. Want twitteren is makkelijk. En leuk. Een extra communicatiemiddel. Een kanaal voor nuttige info. Tijdbesparend. En zoveel meer!

Zucht. Erkenning van het probleem is toch al stap drie bij het afkicken van een verslaving?

4 opmerkingen:

Holiday Media zei

RT: @wimlatour: @olafprinsen Leuke blog! Check jij de laatste tijd ook eerst je Tweets en dan pas je e-mail en faxen?

Holiday Media zei

Geen vrienden? Of geen idee waar je moet beginnen? Check deze Tweeps eens:

@recronjunior, @recron, @gastvrijnl, @tourpress, @olafprinsen, @wimlatour, @westhove, @rmhaage

En deze moeten eens wat meer gaat Twitteren:
@superremco, @toerist, @jeskevg, @footzynl, engbertsiderius

Unknown zei

tsja Olaf, je hebt me nog niet helemáal overtuigd maar we zullen zien. Ik vind het in ieder geval al knap dat je je probleem durft te erkennen. Wat is de volgende stap?

Thomas zei

Weer een leuke blog Olaf. Ik blijf bij mijn standpunt dat het voor MIJ nog geen meerwaarde heeft.