dinsdag 13 april 2010

Column: Worden kleine meisjes groot?

In mijn professionele leven ben ik meestal de jongste. Ook nu: van de drie columnisten die voor deze nieuwe rubriek schrijven, ben ik weer de jongste. En bijvoorbeeld tijdens een presentatie van vier studenten dacht men dat ik de vijfde student was.

Maar laat ik beginnen bij het begin. In een eerste column dien je jezelf voor te stellen. En ik houd me graag aan de regels.

Zesentwintig jaar geleden zag ik het levenslicht. Ik groeide op in de speeltuin van Recreatiepark BreeBronne. Toen de speeltuin te klein werd zette ik mijn eerste stappen richting werken in toerisme en recreatie. Op mijn vierentwintigste besloot ik om, naast mijn werkzaamheden voor BreeBronne, een communicatiebureau te starten. Met mijn bedrijf Rode Laarzen ondersteun ik bedrijven op gebied van marketing en communicatie. Ook organisaties die werkzaam zijn in recreatie natuurlijk!

Voor één van mijn cliënten organiseerde ik onlangs een seminar. Toen het onderwerp ‘scholing’ ter sprake komt, keek men onwillekeurig mijn richting uit. Men dacht dat ik student was. Niet dat dit mij beledigde maar ik wil wel serieus genomen worden en ik vind dat ik dat ook verdien. Toch moet ik elke keer voor mijn positie vechten. Voor dit probleem heb ik de oplossing gevonden in de Recron Junior Club. Deze club is immers in het leven geroepen voor jongeren die in toerisme en recreatie werkzaam zijn. De leden lopen tegen dezelfde zaken aan als ik. Sinds 2009 versterk ik het bestuur van de RJC. Dit geeft mij de mogelijkheid om iets terug te doen voor de leden.

RJC-leden zijn pensioengerechtigd wanneer zij dertig jaar worden. En, net als de Tweede Kamer, wil ook het bestuur van de RJC de pensioengerechtigde leeftijd heroverwegen. Als de leden instemmen met het voorstel, zal de maximale leeftijd opgerekt worden naar vijfendertig jaar. Dit betekent dat belangrijke ervaringen die je vaak rond je dertigste opdoet (bedrijfsovername) gedeeld kunnen worden met lotgenoten.

Wat mij betreft bekijken we over negen jaar of de maximale leeftijd opnieuw naar boven bijgesteld moet worden. Want dan moet ik met pensioen. Zal ik op een dag dan niet meer de jongste zijn?

Jeske van Gerven

Geen opmerkingen: