donderdag 23 juni 2011

De meisjes tegen de jongens

Wist u dat meisjes niet met meer dan 2 of 3 meiden tegelijkertijd willen spelen? En dat ze niet vies willen worden van zweet of modder? Of dat jongens zich altijd willen bewijzen tijdens het spel?

Ik had er nog nooit over nagedacht maar de puzzelstukjes vallen nu op z’n plaats. In de speeltuin op Recreatiepark BreeBronne hingen de jongens altijd rondom de kabelbaan en abseilden daar op de meest creatieve wijze vanaf. Ondertussen stonden de meiden rondom de duikelrekken een beetje te klessebessen. Dat hier een theorie achter schuilt, leerde ik tijdens onze laatste RJC studiereis. De reis ging dit keer naar Berlijn. Kompan had ons uitgenodigd en een fantastisch programma samengesteld. De jongens werden weer echte jongens en konden zich naar hartenlust bewijzen. De meisjes konden ook doen waar ze goed in zijn: kijken naar hoe de jongens zich uitsloven, kletsen en mooi zijn.

Willem van Veenendaal, algemeen directeur van Kompan, bood ons deze verhelderende speelinzichten op een niet zo heldere ochtend. Na zijn verhaal toetsten wij de theorie. Op verschillende plekken in Berlijn sloven de jongens zich uit in de speelnetten van Corocord (zusterbedrijf van Kompan) en de meisjes waren hun best aan het doen om mooi te zijn, in kleine groepjes uiteraard. Ook ik. Mooi trampolinespringen is mijn specialiteit.

Het weekend Berlijn maakte voor eens en altijd helder wat de grote verschillen zijn tussen jongens en meisjes. En volgens mij reikt dit verder dan onze speeltijd. Vrouwen vinden het belangrijk om enkele collega’s te hebben waarmee het op persoonlijk vlak klikt. Samen lunchen is belangrijk en misschien ook tussen de middag wandelen met z’n tweetjes. De mannen zijn te paaien met werken op grote machines. Hoogwerkers, grasmaaiers, noem maar op. Maar ook de nieuwste gadgets zoals de iPad en de nieuwste HTC doen het goed.

Als echt ‘meisje-meisje’ ben ik altijd op zoek naar een klein groepje prettige mensen waarmee ik kan schakelen op allerlei vlakken. Ook in de professionele sfeer. In Berlijn waren we met ruim 30 RJC-leden en 4 Kompan-mensen. Meer dan 2 of 3, maar ik vond het gro├čartig.

P.S. 4 februari vindt de Nieuwjaarsborrel plaats van de RECRON Junior Club!

Geen opmerkingen: